Attention!

OPGELET: Er lopen fraudeurs rond!
Deel nooit je persoonlijke gegevens (fotokopie identiteitskaart), bank- of postgegevens.


 • Fraude met Paypal/Skrill

  De koper beweert dat hij je artikel dringend wil kopen en biedt een betaalmiddel dat hij betrouwbaar en veilig acht voor beide partijen. Kort daarna ontvang je een e-mail met de kleuren en het logo van de onlinebetaalmethode (in het algemeen een yahoo- of gmail-adres) die aangeeft dat er een overschrijving naar je is gedaan en dat deze zal worden gevalideerd zodra het pakketnummer wordt verstrekt. Maar wanneer de verkoper zijn rekening controleert, stelt hij vast dat er geen overschrijving werd uitgevoerd! Het doel van deze fraude is dus om het product terug te krijgen zonder ervoor te betalen.

 • Fraude met Mandat Cash en Western Union

  De koper informeert je dat hij momenteel niet in het land is, maar dat hij het artikel toch wil kopen. Hij vraagt veel persoonlijke informatie, soms zelfs een fotokopie van de identiteitskaart (die op frauduleuze wijze kan worden hergebruikt) en informeert de verkoper dat de overschrijving gebeurd is, maar hij vraagt de verkoper om de transactiekosten te betalen (voor een transactie die nooit heeft plaatsgevonden).

 • Fictief artikel en vals geld

  De verkoper vraagt de koper om het artikel te betalen voor hij het verstuurt. Zodra het geld is ontvangen (onlinebetaling, bankcheque ...), informeert de verkoper de koper dat het artikel wordt verzonden, maar de koper ontvangt niets. Vaak gebruiken fraudeurs ook vals geld of valse cheques bij de persoonlijke levering.

  Fraude met DHL-koerierdienst

  De koper drukt zijn wens uit om via een DHL-koerier te handelen die het geld persoonlijk aan je zal bezorgen in ruil voor het product.
  Hij vraagt vervolgens om je persoonlijke gegevens in te vullen: naam, voornaam, adres.
  Hier is het de bedoeling om je persoonlijke gegevens te bemachtigen.
  Deel je gegevens niet, DHL-koeriers bezorgen geen contant geld.Als je denkt dat je het slachtoffer bent van een poging tot fraude:
POGING TOT FRAUDE MELDEN

HET ANTWOORD VAN DECATHLON

Als je als particulier online verkoopt aan een andere sportieveling, vertrouwt Decathlon op je waakzaamheid. Meld ook elke poging tot fraude.

Decathlon biedt een veiligere service tijdens Trocathlon-evenementen:

 • › Profiteer van de mogelijkheid artikelen te (ver)kopen onder begeleiding van onze experts
 • › Je kunt dan gratis de staat van je artikel evalueren dankzij onze experts
 • › Voer je financiële transactie in alle veiligheid uit: De koper betaalt aan de kassa en ontvangt een kasticket, de verkoper krijgt een aankoopbon.
x